maanantai 27. helmikuuta 2017

Pitkä ja kapea eteinen

Eteinen tyhjillään

Meillä, kuten monilla, on ikuisuusongelma nimeltä kapea ja pitkä eteinen. Eteiskäytävällä on leveyttä vain reilu metri (oisko tarkasti ehkä 110 cm) ja pituutta onkin sitten neljä metriä. Meillä on onneksi isot peilioviset liukuovikaapit, joissa on kaappitilaa kattoon asti, joten vaatesäilytys ei sinänsä tuota isompia ongelmia. Mutta olen jo pitkään miettinyt, että miten ihmeessä sisustaisin tuota eteistä. Yli kaksi vuotta se onkin ollut ihan tyhjillään.

Mietin kapeaa penkkiä, joka toimisi taaperolla istuimena tai sitten kapeaa ja korkeaa penkkiä, joka kävisi kapeasta tasosta. Molemmat kaatuivat siihen, että leveyttä kalusteelle tulisi vain yksinkertaisesti liikaa käytävän leveyteen nähden. Eteisen kun kuitenkin tulisi ennen kaikkea olla käytännöllinen ja siten kulkuväylää täytyy jäädä tarpeeksi. Harkitsin myös kapeiden kenkäkaappien hankkimista, sillä niissä saisi paitsi lisää säilytystilaa, myös kapean tason. Mutta kapeudestaan huolimatta nekin tuntuivat tilaan liian isoilta. Pelkillä tauluillakin olisi saanut vähän ilmettä huoneeseen, mutta jotenkin kaipasin nimenomaan tasoa, jonka sisustusta voisin sitten vaihdella sesongin ja mieleni mukaan.

Lopulta päädyin ostamaan Ikeasta kaksi tauluhyllyä, joiden syvyys on 12 cm. Täytyy sanoa, että ONNEKSI en ostanut mitään isompaa, sillä tämän levyiset hyllyt ovat meidän eteiseen ihan maksimi. Yhtään leveämmät rajoittaisivat jo liikaa kulkutilaa. Tykkään itse lopputuloksesta kovasti, vaikkei hyllyillä sinänsä mitään muuta funktiota olekaan kuin näyttää kivoilta :) Ja saahan niistä vähän laskutilaa, jos joskus tarvii jotain pientä päästää hetkeksi käsistään. Tekokasvikin on Ikeasta ja paitsi että se tuo käytävään kivaa vihreyttä ja raikkautta, se toimii myös oivasti "blokkerina" hyllyjen kulmille. Uskon, että noihin helposti kiireessä kolauttelisi itseään, mutta nyt sitä vaaraa ei juuri ole, kun kasvi on edessä suojana. Tekokasvi toimii muuten näin taapero- (noh, parin viikon päästä virallisesti taapero ;) )perheessä hyvin lattiatasossa, sillä siinä ei ole multaa taaperon syötäväksi/levitettäväksi.

Hyllyt paikallaan

Olen vähän kahden vaiheilla, tykkäänkö noista lehtikoreista alahyllyllä :D Mitä mieltä olette?


Peilin kautta kuvattuna
Arvon vielä myös sitä, laitanko seinälle taulun/tauluja. En halua, että koko koti menee ihan "tukkoon" tavarasta, joten katsotaan, katsotaan....

Tässä vielä lähikuvaa aiemmasta postauksesta tutusta naulakosta :)


Tauluhyllyt - Ikea
Tekokasvi ja ruukku - Ikea
Naulakko - Sisustuskauppa Nostalgia (ostettu vuosia sitten, sprayattu valkoiseksi)
Matto- Suomen Mattotukku
Lehtikorit - H&M Home (sprayattu hopeisiksi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin ♡ Please, leave a message ♡